The Foodie Blogroll Tote Bag & Nasi Goreng Teri Kacang

Sebelum bergabung dengan Foodbuzz, aku lebih dulu bergabung dengan Foodie Blogroll. Memang, bertemu dengan para food blogger di seluruh dunia adalah hal yang menyenangkan. Kami bisa saling bertukar cerita dan berbagi resep, terutama masakan dari daerah masing-masing. Jika blogmu berisi setidaknya 50% tentang makanan, kamu bisa mendaftarkan blogmu dan berjumpa dengan banyak teman baru yang hebat dari seluruh dunia. Bulan ini, Foodie Blogroll memberikan hadiah berupa tote bag kepada anggotanya yang terpilih. Semoga, kali ini aku bisa memenangkannya.

Before joining Foodbuzz, I joined Foodie Blogroll first. Meeting the food bloggers around the globe is a fascinating experience for me. We could sharing stories or exchanging recipes, especially the dish from where we come from. If your blog contains at least 50% food related contents, you can join us and meet great new friends. This October, Foodie Blogroll is giving away tote bags to the lucky members. I wish, this time I’m the one to win.

Welcome to My World!

Sebenarnya, aku membuat masakan ini untuk diikutkan pada lomba nasi goreng Femina. Tapi karena kelewatan batas akhir pengiriman, jadinya nasi goreng ini sekedar menambah koleksi resepku saja.

Actually, I cooked this fried rice to enter a fried rice contest held by Femina magazine, but I missed the deadline.

Bahan-bahannya:
1 sendok makan minyak goreng
1 siung bawang putih, cincang
2 buah bawang merah, iris
2 buah cabe merah, iris
1 lembar daun jeruk purut, iris tipis
1 butir telur ayam
1 piring nasi putih
segenggam kacang tanah, digoreng
segenggam ikan teri, digoreng
sedikit kecap manis
sedikit lada putih bubuk

Cara membuatnya:
1. Panaskan minyak goreng dengan api sedang.
2. Buat telur orak-arik.
3. Setelah telur tidak lengket lagi, tambahkan bawang putih, bawang merah, cabe merah dan daun jeruk purut. Tumis hingga wangi.
4. Tambahkan nasi putih, teri dan kacang tanah. Aduk rata.
5. Tambahkan kecap manis dan lada putih bubuk. Aduk rata.
6. Angkat. Sajikan dengan taburan bawang goreng dan rempeyek.

The ingredients:
1 table spoon oil
a piece of garlic, chopped
2 pieces shallot, chopped
2 pieces red chili pepper, chopped
a piece of kaffir lime leaf, sliced thinly
a piece of egg
a portion of steamed white rice
a handful peanut, deep fried
a handful teri fish, deep fried
a table spoon sweet soy sauce
a pinch of white pepper powder

The ingredients:
1. Medium-low heat oil.
2. Make scrambled egg.
3. When the egg is no longer sticky, add garlic, shallot, red chili pepper, and kaffir lime leaf. Sauté until the aroma comes out.
4. Add steamed white rice, peanut and teri fish. Stir well.
5. Add sweet soy sauce and white pepper powder. Stir well.
6. Remove. Serve with sprinkles of fried shallot and some rempeyek.

Buzz this recipe!

Published by

veronicalucia

Enjoying life...

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s