Mi Goreng Kangkung Udang

Makanan yang sederhana, tapi lengkap dalam satu sajian. Sudah mencakup karbohidrat, mineral penting juga protein.

Rebus mie kering. Tiriskan, lalu aduk-aduk dengan 1 sendok makan minyak agar tidak lengket.

Panaskan 2 sendok makan minyak goreng dengan api sedang. Tumis 1 buah bawang putih cincang, 1 buah bawang merah iris dan 2 buah cabe merah iris hingga harum. Buat telur orak-arik. Jika telur sudah tidak lengket, tambahkan udang kupas.

Jika udang sudah mulai matang, tambahkan daun kangkung yang sudah dibersihkan. Aduk-aduk sebentar. Tambahkan mie serta sedikit kecap manis, garam dan lada hitam bubuk. Aduk-aduk hingga tercampur rata. Angkat. Sajikan dengan taburan bawang goreng juga krupuk favorit.

Untuk sensasi rasa yang berbeda, nikmati sajian ini bersama secangkir teh hijau sencha hangat tanpa gula.

Welcome to My World!

This simple dish actually gives you complete nutrition. We got carbs, essential minerals, also protein in one dish.

Boil noodle until tender enough. Strain then stir with 1 table spoon oil.

Medium low heat 2 table spoon oil. Sauté 1 piece garlic chopped, 1 shallot chopped, and 2 pieces red chili pepper chopped until the aroma comes out. Make scrambled egg, then add a generous handful of peeled shrimp.

When the shrimp turned reddish and cooked, add kangkung leaves. Stir a moment. Add noodle and 2 table spoons sweet soy sauce, also a pinch of salt and black pepper powder. Stir well. Take it out of the heat. Serve with sprinkles of fried shallot, and don’t forget your favourite krupuk.

For a unique taste sensation, enjoy with a cup of hot sencha green tea.

Buzz this recipe!

Published by

veronicalucia

Enjoying life...

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s