Tempe Tahu Kecap Pedas

Teman makan nasi yang satu ini sangat mudah disiapkan. Praktis untuk dimakan kapan saja, mulai dari sarapan pagi, makan siang, hingga makan malam. Untuk variasi sarapan pagi, masakan ini bisa dimakan bersama Bubur Kaldu Wortel.

Goreng segenggam tempe yang dipotong dadu dan segenggam tahu yang dipotong dadu. Angkat lalu tiriskan.

Panaskan 1 sendok makan minyak goreng dengan api sedang. Tumis 1 siung bawang putih cincang, setengah bawang bombay iris dan 2 buah cabe merah iris hingga harum. Tambahkan tempe dan tahu yang sudah digoreng, sedikit garam, lada putih bubuk dan gula pasir. Aduk rata.

Tambahkan 2 sendok makan kecap manis. Aduk lagi. Angkat. Sajikan dengan taburan seledri cincang.

Indonesian people would love to enjoy this side dish with freshly steamed white rice. Great for breakfast, lunch, also dinner. For an special breakfast, enjoy this tofu and tempeh with spicy sweet soy sauce with Bubur Kaldu Wortel.

Deep fry a handful tempeh cut into dices and a handful tofu cut into dices. Strain.

Medium low heat 1 table spoon oil. Sauté 1 piece garlic chopped, a half onion chopped and 2 pieces red chili peppers chopped until the aroma comes out. Add the fried tempeh and tofu, a pinch of salt, white pepper powder and sugar. Stir well.

Add 2 table spoons sweet soy sauce. Stir again. Take it out of the heat. Serve with sprinkles of celery chopped.

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s